HULST - HALSTEREN - MELISKERKE
info@het-ros.nl
DIENSTEN
TEAM
NIEUWS
CONTACT
Nieuws.

04 april 2019

Aandacht voor de rekening-courant

De Belastingdienst gaat meer aandacht schenken aan de hoogte van de rekening-courantschuld van de directeur-grootaandeelhouder aan de BV. Heb je meer dan jouw nettosalaris opgenomen uit de BV voor (bijvoorbeeld) consumptieve doeleinden, dan heb je geleend van jouw BV.
LEES MEER

03 april 2019

Wijzigingen voor ondernemingen in de vennootschapsbelasting

Er gebeurt veel op het gebied van de vennootschapsbelasting. De tarieven verlagen en er wijzigt een en ander op het gebied van vastgoed en de voorwaartse verliesrekening. We lichten hieronder een drietal thema's uit met betrekking tot de wijzigingen van de vennootschapsbelasting.
LEES MEER

02 april 2019

Aanmerkelijk belang tarief gaat omhoog

Het gaf een hoop commotie vorig jaar: de afschaffing van de dividendbelasting. De dividendbelasting wordt uiteindelijk toch niet afgeschaft. Dit had voor jou als ‘binnenlandse’ grootaandeelhouder ook niet veel uitgemaakt. De dividendbelasting die ingehouden wordt als jouw BV dividend uitkeert, dient namelijk als voorheffing op de 'aanmerkelijk belangheffing' die je via de aangifte inkomstenbelasting betaalt over dividend.
LEES MEER

11 maart 2019

Welkom Petra Willems

Onze organisatie groeit en daar hoort, naast een nieuw kantoor, ook een nieuw teamlid bij. Sinds februari 2019 is Petra Willems-van Vooren (42) werkzaam bij Het Ros Beiaard als gevorderd assistent-accountant.
LEES MEER

23 januari 2019

Is het aflossen van de hypotheek nog aantrekkelijk?

Heeft u nog een kleine hypotheek? En heeft u spaargeld? Kijk dan of het aantrekkelijk is om de hypotheek af te lossen. Komende jaren wordt namelijk de Hillen-aftrek in stappen afgebouwd. De Hillen-aftrek zorgt ervoor, dat u bij geen of een lage hypotheek op een woning, geen belasting moet betalen over het eigenwoningforfait.
LEES MEER

02 januari 2019

BTW van 6% naar 9%

Op 1 januari 2019 is de BTW in het lage tarief van 6% naar 9% veranderd. Het tarief van 21% blijft ongewijzigd. Heeft u prestaties die onder het lage tarief vallen (bijv. levensmiddelen, boeken, kunst, kappers, fietsenmakers, bloemen en planten, horeca)? Heeft u vragen over deze wijzigingen? Neem contact op.
LEES MEER

26 november 2018

Samenwerking Van der Vlugt Accountants met Wouters belastingadvies

Wil Wouters (Wouters Belastingdienst): "Fiscale en financiële dienstverlening is ons vak. Advies geven, vraagstukken oplossen en administraties voeren, we doen het met veel plezier, ook voor u. En dat blijven we ook doen. Precies zoals u het van ons gewend bent. Maar toch verandert er ook iets om de continuïteit van Wouters Belastingdienst te blijven waarborgen. We leggen het graag uit."
LEES MEER
© Copyright Het Ros Beiaard - All rights reserved